De klusjesservice wel en de vervoersdienst nog niet beschikbaar

Zuidplas – Senioren hebben weer de mogelijkheid om bij Senioren Actief Zuidplas (SAZ) klussers voor thuisklusjes aan te vragen, want de klusjesservice start weer op.  Uiteraard met enkele maatregelen tegen het Corona virus. Zo wordt bij uw melding van een klusje bij de coördinator en bij uitvoering van de klus door de vrijwilliger gevraagd of u gezond bent en geen corona contacten hebt gehad. Bijna alle klussers hebben er zin in en kunnen en willen weer starten.

Verder: zorg dat u een schone handdoek en zeep bij de hand hebt om de klusser bij binnenkomst en bij vertrek zijn handen te kunnen laten wassen. En het is uw verantwoordelijkheid en dat van de klusser om 1,5 meter afstand van elkaar te houden..  

De vervoersdienst is helaas nog niet mogelijk. Het RIVM heeft als voorschrift onder andere dat de chauffeur de klant niet mag aanraken, geen arm geven, geen portier open doen, geen gordel helpen omdoen en niet helpen uitstappen. Ook 1,5 meter afstand houden is lastig in de auto. En aangezien ook de chauffeurs behoren tot de kwetsbare groep, heeft het bestuur van Senioren Actief Zuidplas het besluit moeten nemen om deze dienst uit te stellen.

In eerdere berichten werd al gemeld dat het Repaircafé van SAZ in Zuidplas op 17 juni in de ochtend tussen 9.30 en 12.00 uur weer van start gaat in het Swanla in Zevenhuizen. Voor kleine reparaties aan apparatuur kunt u weer daar terecht.

Wijkservicecentrum de Kroon in Moordrecht en Koffie Enzo in Nieuwerkerk aan den IJssel hebben aangegeven dat ze nog erg voorzichtig zijn met het ontvangen van bezoekers en daar wordt het Repaircafé nog even uitgesteld.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl