De Jeugdklimaattop in Zuidplas: ‘Bedenk een challenge om energiezuiniger te leven’

Zuidplas – De Harlem Shake, Ice Bucket Challenges en andere challenges op TikTok, Instagram en Facebook kennen de meeste jongeren wel. Jongeren nomineren elkaar, dagen elkaar uit en zamelen hiermee zelfs geld in voor het goede doel. Tijd voor de jongeren om ook eens een challenge te bedenken over duurzaamheid, bedacht de gemeente Zuidplas. Tijdens de digitale Jeugdklimaattop op 11 november 2020, presenteren afgevaardigde groepjes van het Comenius College en het Thorbecke Nieuwerkerk hun ideeën op dit gebied aan een jury vol experts.

Op deze manier wil de gemeente op een laagdrempelige manier jongeren uit de gemeente kennis laten maken met energiebesparing. Ter voorbereiding volgden zij op school een lespakket over energiebesparing op school. Daarmee brachten ze in kaart wat de school al goed en minder goed doet op het gebied van energiebesparing. Daarna gingen zij in groepjes aan de slag om te bedenken hoe zij elkaar konden aanzetten tot duurzamer gedrag. Tijdens de Jeugdklimaattop volgen de leerlingen twee workshops over duurzaamheid, strijden ze tegen elkaar tijdens een digitale quiz en pitchen zij hun ideeën voor de challenge.

Het winnende team mag met een professionele regisseuse op pad om te leren hoe zij hun idee voor een challenge daadwerkelijk kunnen verfilmen. Zo creëren zij een filmpje dat misschien wel echt heel Nederland overgaat.

De Jeugdklimaattop wordt georganiseerd door de gemeente Zuidplas in samenwerking met ODMH. Meer informatie over de Jeugdklimaattop en de filmpjes zijn te vinden op www.duurzaamzuidplas.nl/nieuws

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl