Burgemeester sluit pand na aantreffen goederen bestemd voor productie van drugs

Nieuwerkerk – Bij een integrale controle van de gemeente Zuidplas, de politie en de Omgevingsdienst Midden Holland werd een grote hoeveelheid goederen en materialen bedoeld voor de productie van drugs aangetroffen in een pand aan de Parallelweg-Noord te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Gelet op de grote hoeveelheid aangetroffen goederen en materialen waren deze bedoeld voor de grootschalige, illegale teelt van hennep.

Burgemeester Han Weber heeft besloten daarom alle bouwwerken, met uitzondering van de woning, op het betreffende perceel te sluiten voor de duur van 12 maanden. “In Zuidplas is geen ruimte voor het plegen van dergelijke criminaliteit. Onze samenleving is gebaad bij veiligheid en stabiliteit. De handel in drugs veroorzaakt juist het tegenovergestelde. De handel in verdovende middelen kent daarbij een grote mate van excessief geweld. Dat is onacceptabel”, aldus burgemeester Weber. Naast de sluiting door de burgemeester loopt er ook nog een strafrechtelijk onderzoek.

Heeft u vermoeden van een hennepkwekerij of ziet u andere verdachte omstandigheden? Bel de politie 0900-8844 of doe anoniem een melding via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Een verdachte situatie met spoed? Bel in dat geval 112.