Nieuwe sporthal in Waddinxveen krijgt de ‘naam De Gouwehal’

Waddinxveen – Donderdagmiddag 11 november werd de naam van de nieuwe sporthal op sportpark De Sniep onthuld. De wethouders Brigitte Leferink (Sport) en Kirsten Schippers (Maatschappelijk Vastgoed) overhandigden de spuitbussen aan Ruud Kooger. Waarmee de grafisch kunstenaar de naam ‘De Gouwehal’ op het bouwbord aanbracht.

Inwoners konden in oktober namen doorgeven voor de nieuwe sporthal via het participatieplatform Waddsup. Lenneke Olie en Gert-Frank van der Poel bedachten beiden de naam De Gouwehal. Zij ontvangen een OPW-bon van 50 euro. De winnaars van de andere OPW-bonnen krijgen volgende week bericht.

Meer dan 80 namen werden ingeleverd voor de nieuwe sporthal. De jury koos uit alle ideeën 5 namen. Deze jury bestond uit wethouder Leferink, wethouder Schippers en Marjan Hofmijster van het platform Sport, Spel en Bewegen. Hierna kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. De stemmers op de winnende naam maakten kans op 1 van de 2 OPW-bonnen van 20 euro.

De Gouwehal komt te liggen op sportpark De Sniep

Op de plek tussen de kantine van voetbalvereniging ASW en Gouwebad De Sniep. Het wordt de vervanging van sporthal De Dreef. Eind 2021 starten de voorbereidingen. De Gouwehal wordt duurzaam en circulair gebouwd. Dat betekent dat we materialen hergebruiken en dat de onderdelen van de sporthal in de toekomst ook hergebruikt kunnen worden. Het is de bedoeling dat De Gouwehal eind 2022 klaar is.