‘Burendag in de Kruidenbuurt, zoals het bedoeld is’

Foto: Louis Bekker

Nieuwerkerk – Ieder jaar op burendag zie ik ze weer zitten, de buren van de IJssellaan in Nieuwerkerk aan den IJssel, die de ochtend beginnen met een gezamenlijk ontbijtje, met koffie en thee aan een lange tafel op de stoep voor hun woningen. Dit jaar wel met meer afstand, vanwege de 1,5 meter van corona.

En dan denk ik, wat een mooi initiatief, zo is burendag bedoeld. In deze drukke tijden even de tijd nemen om bij te praten en het sociale contact met de buren weer te verstevigen. Mijn gedachten gaan verder: dit zou in elke straat en op elk pleintje in Zuidplas (en in Nederland) moeten gebeuren. De  samenleving zou er zoveel prettiger door kunnen worden.

Als ik even uitstap en een praatje maak, merk ik dat het heel gezellig is en direct wordt er naar twee dames gewezen, die elk jaar het initiatief pakken om dit te organiseren en het is duidelijk dat dit zeer gewaardeerd wordt door de andere buren. En of het erbij hoort, de zon schijnt op burendag en draagt bij aan de sfeer.

Als ik op de website van burendag kijk, zie ik dat dit soort initiatieven op meer plekken gebeuren. Maar vandaag, zo te zien in Zuidplas, veel te weinig. Voor meer informatie zie burendag

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl