Breng samen wat licht in de straat in de donkere maanden! 

Zuidplas – Met alle corona beperkingen wordt de decembermaand voor velen waarschijnlijk wat minder feestelijk. Dat is precies de reden waarom Welzijn Zuidplas met een hartverwarmende decemberactie komt.

Straten in gemeente Zuidplas kunnen t/m 4 december een aanvraag doen voor een kerstboom, lichtjes en ‘kerstbalkaarten’ waarop iedereen zijn wensen voor het nieuwe jaar kan schrijven. Ook aan de kinderen is gedacht in de vorm van mooie kleurplaten ter versiering van de boom. Het idee is dat de boom een centrale plaats krijgt in de straat en gezamenlijk door bewoners beheerd en versierd wordt. De boom wordt in overleg met de aanvragers professioneel geplaatst.

Ervaringen uit Rotterdam- waar het inmiddels een traditie is dat bewoners een kerstboom kunnen aanvragen- laten zien dat er allerlei hartverwarmende activiteiten en contacten ontstaan. Zo werd de boom gezamenlijk versierd onder het genot van een glaasje glüh-wijn; werd er een versier-je-deurwedstrijd gehouden met een cadeautje voor de mooiste en creatiefste deur en werden de kleurplaten van de kinderen allemaal voor het raam gehangen. Het zijn allemaal voorbeelden die gelukkig ook coronaproef kunnen worden uitgevoerd.

De decemberactie “breng samen wat licht in de straat” is een initiatief van Welzijn Zuidplas. In het kader van Zuidplas Verbindt verzorgden zij eerder acties voor inwoners van Zuidplas zoals een mooie orchidee voor alle ouderen 75+ en ‘verras je buren met een bloem in het kader van burendag.  Enthousiast geworden en zin om er met uw buren een feestelijke straat van te maken?

Meld u dan aan viawww.welzijnzuidplas.nl (zoekterm: Decemberactie)  

Aanvragen kan t/m 4 december. Er is een beperkt aantal bomen beschikbaar dus wacht niet te lang. Op is Op!

Kijk ook eens op:  https://www.zuidplas.nl/lief-en-leed voor nog een leuke straatactie.