Bloggen bij CJG Zuidplas

Zuidplas – Maak je wel eens een blog en wil je die kenbaar maken, stuur die dan naar CJG Zuidplas en de blog wordt op hun website en facebook geplaatst.

Bijvoorbeeld de blog van Fabian: Ga nou aan je huiswerk!

‘Papa, waarom mag jij wel op je laptop of telefoon en moeten wij aan ons huiswerk?’ ‘Sorry schat, je hebt gelijk, ik leg het weg.’ Deze zinnen worden vaak uitgesproken sinds we het thuisonderwijs in verband met corona zijn gestart. Net zoals: ‘Ga nou aan je huiswerk!’

Toen het allemaal net begon, hadden we een schema op de muur hangen. Superstrak, met tot op het kwartier uitgeschreven wat we gingen doen, structuur is belangrijk. Dit was echter niet te doen met de kleine van 1,5 die veel aandacht vraagt. Ook de verandering voor de 2 oudsten zelf, de hele dag met papa en mama en hun kleine broertje in huis, maakte het lastig.  Lees meer via de link

Of de blog van Kristel: Interessante inzichten in deze gekke tijd
Het is allemaal anders, flink aanpoten en het blijft nog wel even zo. Door fit en gezond te blijven en het vooral samen goed te hebben, geeft deze periode ons eigenlijk veel extra inzichten. Herkenbaar?

Als gezin houden we ons braaf aan de regels en dat gaat ons nog goed af. Ik merk dat ik het lastig vind als anderen dat niet doen, want ik wil dat deze periode niet extra lang wordt. Dus je aan de afspraken houden en fit en gezond te blijven is hier belangrijk.

Wij werken aan een sterk immuunsysteem, wat betekent lekker buiten zijn (al is dit dan vaak in de tuin), gezond eten, ontspannen en goed slapen. Ondanks dat het wel even flink wennen is en blijft, hebben we toch veel nieuwe dingen gedaan en geleerd.

De grootste impact heeft de combinatie van thuiswerken met het huiswerk en lesgeven aan de kinderen. Ik hoorde op allerlei sociale mediakanalen dat mensen begonnen met een cursus Spaans, pianospelen of jongleren. Dat klinkt geweldig, maar ik weet eigenlijk niet waar ik de tijd vandaan moet halen.

Ze zitten alle 3 op een andere school en leren met andere methodes dan wij vroeger. Je moet er echt even helemaal induiken. ‘Dat doet de docent dus nooit zo’, krijg ik regelmatig naar m’n hoofd geslingerd. Ik stond daar nooit bij stil, wat een werk. En respect voor de leraren. We werken nu met een schema en dit geeft gelukkig steeds meer rust.

Lees meer via de link

Op de website van CJG Zuidplas zijn nog veel meer blogs te vinden

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl