Bijzonder boek voor basisscholen Zuidplas

Zuidplas – De gemeente Zuidplas heeft alle basisscholen in de gemeente het boek ‘Pip’ toegestuurd. Het is een voorleesboek over opgroeien met ouders met psychiatrische problematiek. Aanleiding om het naar alle basisscholen te sturen is de week tegen kindermishandeling (16 tot en met 22 november 2020).

Wethouder Daan de Haas: “We willen dat de gemeente Zuidplas een inclusieve gemeente is, met plaats voor iedereen. Elkaar leren kennen en begrijpen is daar een belangrijk onderdeel van. Dit boek is een goed hulpmiddel voor leraren om ook op school aandacht te geven aan soms lastige thuissituaties.”

Pip is geschreven door Dr. Martine France Delfos. Zij is opgeleid als wetenschappelijk onderzoeker, klinische psychologie en heeft veel ervaring in het diagnosticeren en behandelen van kinderen, jeugdigen en volwassenen. Ze heeft dit boek geschreven om de uitleg over psychiatrische problematiek toegankelijker te maken. Het boek is echt voor de kinderen geschreven en geeft een goed beeld van wat kinderen zelf voelen.

De moeder van Pip is soms zomaar heel boos en vreemd. Pip begrijpt er helemaal niets van.

Totdat mama kan uitleggen hoe het komt dat ze vervelend doet zonder dat ze dat zelf wil.