Bewoners werken samen aan hun eigen leefomgeving

Foto: Louis Bekker

Nieuwerkerk – Bewoners van de Sternendaal keken vorig jaar op een mooie zomeravond samen naar hun pleintje en besloten hieraan een andere invulling te gaan geven.  

De beplanting was door de jaren verwilderd en ook was er geen eenheid meer in te  ontdekken. De wens van de bewoners was meer kleurrijke beplanting in mooie plantvakken en grotere boomspiegels met meer groen. Dit plan werd met de gemeente besproken en die stond open voor de betrokkenheid van de bewoners en hun plannen en gaf toestemming.

In februari kwamen groenvoorzieners van de gemeente de huidige beplanting verwijderen en werden daarna de boomspiegels groter gemaakt van 0,5×0,5 naar 1,5×1,5 meter.

Als beplanting werd gekozen voor de Japanse duizendknoop en in de plantvakken werd in de eerste week van maart een Sierkers (Prunus Umineko) geplaatst.

Op zaterdag 6 maart, een dag die begon rond het vriespunt volgde het inplanten van de overige beplanting door de buurtbewoners en zij zorgden ervoor dat het plein er straks in de zomer weer prachtig en kleurrijk uit zal zien. De week erop waren de bewoners tevens nog actief met het plaatsen van houten hekjes rondom de plantvakken en de boomspiegels.

Een voorbeeld in Zuidplas voor de vele andere pleintjes en straten?

Voor meer informatie zie link

Door Louis Bekker