Behoefte aan een luisterend oor?

Zuidplas – Mentale gezondheid is heel belangrijk. De gemeente Zuidplas vindt het ook heel belangrijk dat er over dit onderwerp gesproken wordt. Daarom is er deze maand extra aandacht voor Luisterend Oor. Luisterend Oor is een campagne waarmee aandacht gevraagd wordt voor mentale gezondheid en voor de beschikbare hulp en ondersteuning in onze gemeente. 

Wethouders Daan de Haas en Jan Verbeek: “Iedereen heeft in deze tijd weleens behoefte aan een luisterend oor. Iemand die even meedenkt of even naar je verhaal luistert. Gelukkig zijn er veel mensen die klaar staan. Blijf niet met je zorgen rondlopen.”

Op de speciale Luisterend Oor pagina van Stichting ZO! (www.stzo.nl/luisterendoor) vind je tips en adviezen voor als je zelf een luisterend oor nodig hebt of juist een luisterend oor wilt aanbieden. Ook is er een overzicht van nuttige telefoonnummers voor ondersteuning bij mentale gezondheid en een overzicht van websites met informatie over mentale gezondheid. De pagina is tot stand gekomen met adviezen van ExpEx, een organisatie met jongeren die door eigen ervaringen weten waar ze over praten.