Voor het eerst een huis kopen? Of in uw eigen huis blijven wonen?

Foto: Parktriangel.nl

Waddinxveen – In Waddinxveen kennen we de starterslening en de blijverslening. Beide leningen bieden voordelen voor (mogelijke) huizenbezitters.

Een opstapje naar de woningmarkt. Of juist langer in uw vertrouwde omgeving blijven wonen. Deze twee leningen helpen voor een deel mee aan het kleiner maken van de woningnood in de gemeente. De komende maanden werkt het college van Waddinxveen aan een plan om snel meer betaalbare woningen in Waddinxveen te bouwen.

De starterslening is voor starters om hun eerste koopwoning in hun eigen gemeente te kopen

Met het geven van een lening onder gunstige voorwaarden wordt het voor starters makkelijker om de koop van een woning te financieren. De starterslening is ontwikkeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De starterslening is er voor de aankoop van nieuwbouwwoningen en bestaande woningen. De voorwaarden voor het aanvragen van een starterslening vindt u op onze website.

De blijverslening is voor ouderen die langer thuis willen wonen

De blijverslening is vergelijkbaar met de starterslening. Wilt u uw woning klaar maken voor de toekomst? Zodat uw huis ook het huis is waarin u oud kunt worden? Of heeft u of een gezinslid een aanpassing van uw woning nodig om er langer te kunnen blijven wonen? Dan kunt u een blijverslening aanvragen. De blijverslening is ook ontwikkeld door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). De voorwaarden voor het aanvragen van een blijverslening vindt u op onze website.