Wendy Hopmans draagt stokje over van Sanare Thuiszorg

Zuidplas –  De zorgorganisatie Sanare Zorg- en welzijn is onder de leiding van oprichter Wendy Hopmans uitgegroeid tot een bekende speler in de (thuis)zorgmarkt van de gemeente Zuidplas en Gouda e.o. Na 21 jaar draagt zij het stokje over aan Ingrid Bergstein-Poot.  

Onder Sanare Zorg & Welzijn vallen de zorgorganisaties Sanare Thuiszorg (verpleging en verzorging aan huis in de gemeente Zuidplas en regio Gouda), Vivere Wonen (kleinschalige woonvorm in Moordrecht) en Aandacht van Sanare (persoonlijke begeleiding, dagbesteding, logeren en mantelzorgondersteuning)

Sanare is in de loop van de jaren een volwassen en zelfsturende zorgorganisatie geworden en dat heeft Wendy Hopmans mede doen besluiten om op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar van Sanare voor de toekomst. Met behulp van een overname-adviseur ging Hopmans op zoek naar een opvolger. Ingrid Bergstein-Poot kwam als beste kandidaat naar voren en inmiddels is de zogeheten management buy-in (het inkopen van een meerderheid door iemand die extern is) geformaliseerd.

Ingrid Bergstein-Poot heeft haar gehele loopbaan in het zorgdomein gewerkt, waarbij ze startte in het Erasmus Medisch centrum en vervolgens verder ging als consultant,  headhunter en ondernemer. In 2004 richtte Bergstein het bedrijf Movimento op, een werving- en selectiebureau gespecialiseerd in de zorg. In die rol heeft ze tientallen zorgorganisaties geholpen bij het leveren, verbinden en ontwikkelen van leiders in de zorg.

Wendy Hopmans gaat haar ervaring en expertise inzetten als adviseur en coach bij (zorg)organisaties die hun maatschappelijke impact willen vergroten.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl