Sanare Zorg & Welzijn verandert van bestuurder en eigenaar

Moordrecht– Sanare Zorg & Welzijn heeft met de begeleiding van overnameadviseur Marktlink een nieuwe bestuurder en aandeelhouder aangetrokken. Sanare Zorg & Welzijn is de overkoepelende naam van een drietal (thuis)zorgorganisaties in de gemeente Zuidplas e.o. De voormalige bestuurder, aandeelhoudster en oprichtster Wendy Hopmans – Boog vertrekt na 21 jaar en geeft het stokje over aan Ingrid Bergstein – Poot.

Onder Sanare Zorg & Welzijn vallen de zorgorganisaties Sanare Thuiszorg, van waaruit verpleging en verzorging aan huis in de gemeente Zuidplas en regio Gouda wordt aangeboden, Vivere Wonen, van waaruit een kleinschalig woonvorm wordt geëxploiteerd in Moordrecht, en Aandacht van Sanare, van waaruit persoonlijke begeleiding, dagbesteding, logeren en mantelzorgondersteuning wordt geboden in voornoemde regio. Wendy Hopmans is Sanare Zorg & Welzijn in 1999 gestart vanuit jarenlange ervaring binnen de zorg en de daaruit voortgekomen ideeën en visie omtrent de invulling van (thuis)zorg. Op afspraak en altijd door een vertrouwd gezicht verzorgd worden, is de basis van de belevingsgerichte visie van Sanare. Sinds haar oprichting werkt Sanare Zorg & Welzijn vanuit deze visie: “Echt voor iemand zorgen, dat doe je met aandacht en tijd!”

Wendy Hopmans: “Sanare Zorg & Welzijn is in 21 jaar gegroeid tot een volwassen zorgorganisatie, met betrokken medewerkers en staat onder leiding van een zeer ervaren managementteam. Ik ben trots op de wijze waarop de organisatie zich gedurende al die jaren heeft ingezet in de regio en door de uitvoering van de belevingsgerichte zorg een waardevolle bijdrage heeft geleverd aan de kwaliteit van mensen, die door hun aandoening een breuk in hun levenslijn hebben opgelopen. Als bestuurder van Sanare heb ik mijn aandacht de afgelopen jaren gericht op verdere professionalisering en zelfstandigheid van medewerkers, waardoor we hoge kwaliteit van zorg kunnen blijven bieden. Deze strategie heeft er toe geleid dat medewerkers zich gezien en gehoord voelen, wat hun plezier en daarmee loyaliteit heeft vergroot. Mensen willen graag in de zorg werken wanneer er tijd en aandacht voor de mensen voor wie je zorgt is! Inmiddels is Sanare een zelfsturende organisatie waarin mijn eigen rol geminimaliseerd is. Dit heeft mij uiteindelijk doen besluiten op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar waarmee Sanare de volgende fase in gaat.”

Jeffrey Scholtens, die samen met Wout van den Boom en juristen Tim Rikmenspoel en Fleur Stout, namens Marktlink de overdracht begeleidde: “In de (thuis)zorgmarkt gebeurt de afgelopen jaren erg veel. De unieke propositie van Sanare, met een kleinschalige woonvorm, leidde tot veel interesse vanuit de markt. Uiteindelijk is er in gezamenlijk overleg besloten dat de verkoop aan de MBI-kandidate Ingrid Bergstein-Poot, met bestuurlijke ervaring binnen de zorgsector, het beste voor de toekomst van Sanare is.”

Ingrid Bergstein, voorheen bestuurder en aandeelhouder van een in de zorg gespecialiseerd werving- en selectiebureau zal met hart en ziel de bijzondere organisatie verder de toekomst in leiden. Het leiden van een zorgorganisatie die voorop loopt op het gebied van klantgerichtheid is een lang gekoesterde wens. Verder bouwen op het stevige fundament dat door mijn voorganger is gelegd en bijdragen aan het welzijn van mensen die kwetsbaar zijn, hand in hand met de persoonlijke ontwikkeling en geluk van medewerkers, is mijn persoonlijke missie.

Wendy Hopmans blijft ook in toekomst haar ervaring en expertise inzetten als adviseur en coach bij (zorg)organisaties die hun maatschappelijke impact willen vergroten.