Nieuwbouw Scouting Moordrecht kampt met hogere kosten

Impressie nieuwbouw Scouting Moordrecht

Moordrecht – Nadat v.v. Moordrecht te kennen heeft gegeven het budget te gaan overschrijden voor de nieuwbouw op sportpark ’t Ambacht, geven nu ook de stichting Scouting Moordrecht en de Duivenvereniging Gevleugelde Vrienden aan niet binnen het beoogde budget te kunnen blijven, doordat zij te kampen hebben met hogere kosten dan verwacht.

Deze kosten worden veroorzaakt dankzij hoge eisen uit het wettelijke Bouwbesluit en de opdracht om ‘gasloos’ te bouwen. Hierdoor moet de verwarmings- en tapwater installatie geheel elektrisch uitgevoerd worden en komen er extra voorzieningen, zoals warmte terugwinning.

Men gaat er alles aan doen om met de reeds toegezegde middelen de nieuwbouw binnen een sluitende begroting te realiseren, maar de Scouting Moordrecht en de Duivenvereniging verwachten dat zij, net als v.v. Moordrecht,  ook een financieel beroep op de gemeente zullen moeten gaan doen.

Voor de Scouting Moordrecht was er afgelopen dinsdag wel al goed nieuws: naast alle ondersteuning in de vorm van advies, heeft het bestuur van ‘Scouting Nederland’ besloten Scouting Moordrecht ook financieel te ondersteunen. Alle scoutinggroepen in Nederland zijn lid van de overkoepelende organisatie Scouting Nederland

Op de website van Scouting Moordrecht is het mogelijk om te doneren voor het nieuwbouw project (De scouting kan alle donaties nog goed gebruiken).

Door Louis Bekker