‘Moordrechtenaar Memphis Depay naar FC Barcelona’

Foto: Instagram @memphisdepay

Moordrecht/Barcelona – De in Moordrecht geboren Memphis Depay gaat de overstap maken van Olympique Lyon naar Barcelona, waar hij weer gaat samenwerken met coach Ronald Koeman. De trainer van de Catalaanse grootmacht krijgt met de komst van de 26-jarige landgenoot zijn gewenste aanvallende versterking.

Dit meldt de Telegraaf vanochtend. Met zijn transfer naar Barcelona krijgt Memphis een nieuwe kans in de absolute internationale top. In 2015 haalde het Manchester United van toenmalig manager Louis van Gaal hem voor 34 miljoen euro op bij PSV, maar bij de Engelse recordkampioen kon hij nooit uitgroeien tot vaste waarde. Lyon trok hem in 2017 aan voor zestien miljoen euro en bij de Fransen zette hij de volgende stappen in zijn loopbaan. Hij kwam er tot 57 goals in 140 officiële duels.

Depay begon met voetbalcarrière bij VV Moordrecht en werd op negenjarige leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Sparta. Die verruilde hij op twaalfjarige leeftijd voor die van PSV, waar hij alle jeugdelftallen doorliep.

Vorig jaar mei  wasMemphis Depay even terug in Moordrecht. De voetballer maakte in de Molukse wijk opnames voor een nieuwe videoclip.

Bron: VI en Telegraaf

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl