Korbalvereniging IJsselvogels speelt voor de eerste keer ‘Glow in the Dark’

Foto IJsselvogels

Moordrecht – Op zaterdag 28 november is korfbal bij de IJsselvogels in Moordrecht anders dan anders, want dan spelen ze in de sporthal ‘Glow in the Dark korfbal’.

Wat is Glow in the Dark korfbal? De kleine zaal van de sporthal wordt dan verduisterd en er wordt gespeeld met een verlichte bal, verlichte korf, verlichte belijning en uiteraard ook de spelers gaan verlicht spelen, met twee korfen en het is gewoon een onderlinge wedstrijd, maar dan net even anders… 

Een bijzonder leuke manier om te spelen, want je kan dankzij de UV lampen gewoon alles zien, dingen als de korf, de bal, de lijnen en de spelers zelf lichten op. Daarvoor moeten de spelers wel een wit T-shirt meenemen. Dat T-shirt wordt voor de wedstrijd voorzien van kleuren en daarna over het andere shirt aangetrokken tijdens het spelen. Het shirt licht vervolgens op dankzij de UV lampen.

Er wordt op zaterdag 28 november gespeeld volgens een wedstrijdschema, spelers worden vijf minuten voordat de groep aan de beurt is, verwacht. Voor schema zie link

Het is de eerste keer dat de IJsselvogels een ‘Glow in the Dark korfbal evenement’ organiseren, maar als het bevalt zal er gekeken worden of het voor herhaling vatbaar is.

‘Glow in de Dark’ begint zaterdag 28 november om 14:00 uur en eindigt om ongeveer 22:30 uur in sporthal De Zuidplas in Moordrecht.

Door Louis Bekker