Getuigen gezocht van ongeregeldheden op oudejaarsdag Moordrecht

Moordrecht – Aan het eind van de middag op oudejaarsdag heeft een grote groep jeugd voor ongeregeldheden en vernielingen gezorgd op en rondom de Middelweg in Moordrecht.

Zo gooiden de jongeren zwaar vuurwerk richting omstanders en hulpverleners. Een agent raakte licht gewond toen iemand een steen tegen zijn arm gooide. De politie zoekt getuigen van deze ongeregeldheden.

Rond 15.30 uur verzamelde een grote groep jongeren zich op de Middelweg en richtte in de omgeving diverse vernielingen aan. Zo zijn onder meer bushokjes, een elektriciteitskast en een openbare orde camera vernield. Ook gooiden de jongeren zwaar vuurwerk naar omstanders.

Tussen de 12 en 22 jaar oud
De groep jeugd die verantwoordelijk is voor de ongeregeldheden bestond uit zo’n veertig à vijftig jongeren tussen de 12 en 22 jaar oud. Om niet goed herkend te kunnen worden droegen zij (donkere) gezicht bedekkende kleding als mondkapjes, petten en capuchons.

Politie en gemeente trekken samen op
De politie en de gemeente Zuidplas trekken gezamenlijk op in het onderzoek naar de ernstige ongeregeldheden van oudejaarsdag en doen er alles aan om de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn bestuurlijk en strafrechtelijk aan te pakken. Van een aantal relschoppers is de identiteit inmiddels bekend.

Meld je bij de politie
Aan relschoppers die er bij waren, een dringend verzoek om zich te melden bij de politie. Ook getuigen van de ongeregeldheden kunnen contact opnemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via M 0800-7000.

Beelden
Beschik je over beelden of heb je andere informatie?  Neem ook dan contact op met de politie of meld dit via Meld Misdaad Anoniem.