De duurzame dagen in Zuidplas

Zuidplas – Op 10 oktober is het de nationale dag van de duurzaamheid en daarom organiseert de gemeente Zuidplas twee dagen vol met duurzame acties.

Vrijdag 9 oktober – Webinar Duurzaam Bouwloket
Op 9 oktober om 19.00 uur organiseert gemeente Zuidplas in samenwerking met Duurzaam Bouwloket een webinar over het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van uw woning. Na aanmelding ontvangt u een email met een link voor een directe toegang.

Het webinar wordt gepresenteerd door een onafhankelijk adviseur van het Duurzaam Bouwloket. Tijdens de presentatie is het mogelijk om in een live chat vragen te stellen. De vragen worden direct beantwoord. Komt het beter uit om op een later moment het webinar terug te kijken? Dat kan! Meld u gewoon aan voor het webinar en ontvang achteraf een terugkijklink. Meld u hier aan.

10 – 17 oktober – Tegel eruit, groen erin
In de kranten wordt er regelmatig over geschreven: het klimaat verandert. Er zijn meer hoosbuien en hogere temperaturen. Om droge voeten te houden zullen we zoveel mogelijk voor een natuurlijke afwatering moeten zorgen. Dat betekent minder steen en meer groen in de gebouwde omgeving. Hoe groener de omgeving, hoe makkelijker het water weg kan en hoe koeler de tuin wordt.

Tijdens De Duurzame Dagen kunt u letterlijk uw steentje bijdragen aan een groener Zuidplas. Haal een steen uit uw tuin en breng deze naar Intratuin Zevenhuizen. Daar staat een mooi plantenpakket ter waarde van € 20,- voor u klaar. Meedoen? Meld u dan aan! U kunt, tegen inlevering van uw steen, het pakket van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 oktober in de Intratuin in Zevenhuizen ophalen. Let op: u kunt maximaal 1 tegel per persoon inleveren.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl