Vrijdag 21 augustus drie keer brand in Zevenhuizen en Moerkapelle

Foto FB brandweer Zuidplas

Zuidplas-  Vrijdag 21 augustus begon met een brandende vaatwasser in een woning aan de Julianastraat in Moerkapelle. De  Bewoners van een woning aan de Julianastraat in Moerkapelle zijn die nacht op tijd gewekt door een rookmelder, want in de keuken was brand ontstaan in een vaatwasser, de rook die heirdoor ontstond activeerde de rookmelder.

De brandweer was snel ter plaatse en had gelukkig niet veel tijd nodig om de brand te blussen. Na het ventileren van de woning is de brandweer weer vertrokken. De woning heeft wel rook en waterschade opgelopen. De omvang van de schade is nog niet bekend

Later op de ochtend is bij een Anthuriumkwekerij aan de Industriestraat in Moerkapelle een korte tijd brand ontstaan in een schermdoek en deze brand was moeilijk te blussen. De brandweer schaalde uit voorzorg op naar een middelbrand, maar wist de brand na een klein half uur toch snel onder controle te krijgen. Hoe de brand kon ontstaan is niet bekend, de schade is onbekend.

Rond 16:55 uur ontstond er een brand in een motorcompartiment van een auto, die op dat moment in de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen was. De brandweer heeft de autobrand geblust. Vermoedelijk is de brand onder het rijden ontstaan. De auto is ‘total loss’. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl