Route en spelregels voor varen in het vaargebied van de Rotte

Recreatieschap Rottemeren – veel mensen zijn in deze vakantieperiode vaak op het water van de Rotte, de Bergse Plassen en de Kralingse plas te vinden in een zeilboot, kano, roeiboot of sloepje, al dan niet gehuurd bij een van de bootverhuurders.

\In drie uur vaar je van de bron van de Rotte tot aan de dam in hartje Rotterdam. Een afstand van ongeveer 19 kilometer, waarbij je door sluisjes vaart en bruggen passeert. Aanmeren voor een kop koffie, lunch of diner behoort eveneens tot de mogelijkheden bij een van de leuke terrassen langs het water. Op veel plaatsen in het vaargebied zijn voorzieningen voor watersporters te vinden, zoals jachthavens, boothellingen en aanlegsteigers.

Het vaargebied van de Rotte is vooral in de zomerperiode een populair toevluchtsoord om de warmte te ontvluchten. Omdat veel mensen er zo over denken, gaat het soms mis op het water. Want soms zitten de roei,- en zeilboten, kano’s en sloepjes elkaar in de weg. Of veroorzaken bootjesmensen overlast voor de bewoners langs de Rotte.

Daarom heeft het recreatieschap Rottemeren in samenwerking met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard een flyer uitgebracht met route en spelregels voor varen in het vaargebied van de Rotte.

De flyer geeft het vaargebied van de Rotte weer en veel tips en spelregels om het varen op de Rotte voor iedereen leuk te houden. Ook staan er verwijzingen in naar websites waar informatie staat verzameld over vaarregels, snelvaren, bedieningstijden van bruggen en sluizen, activiteiten op en rond het water en het vaarroutenetwerk van de Rotte.

Met het vaarroutenetwerk De Rotte wil het recreatieschap Rottemeren de watersport stimuleren en zorgen dat nog meer mensen kunnen genieten en sporten op het water.

De flyer is een uitgave van het recreatieschap Rottemeren, in samenwerking met het Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. Met dank voor de medewerking van het Watersportverbond, Ook dit is de Rotte, Geen Boot Wel Varen, WV Aegir en de bewonerscommissie Hillegersberg-Schiebroek.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl