Oppositie gemeente Zuidplas hebben vraagtekens over toekomst recreatieparken

Zuidplas – De oppositie in de gemeente Zuidplas hebben hun vraagtekens over de toekomst van recreatieparken in Moordrecht en Moerkapelle. De vier parken hebben geen recreatief toekomstperspectief en er dreigt verloedering.

De oppositie, D66, Nieuw Elan Zuidplas, SP en PvdA/GroenLinks, willen ene onderzoek naar de gebruiksfuncties voor de recreatiewoningen en -parken die nog wel mogelijk zijn. Er wordt al ruim vijf jaar bestreden naar permanente bewoning zonder vergunning maar die handhaving is veel werk en ingewikkeld zeggen de partijen.

De partijen willen er tijdelijke flexwoningen van maken omdat de landelijke woningnood een grote rol speelt. Op dit moment worden de woningen vaak gebruikt voor arbeidsmigranten en dat geeft op de parken vaak onnodige problemen.

Doordat de landelijke overheid gemeenten meer invloed willen geven op wat er nou allemaal gebeurt in de parken, ziet de oppositie nu meer mogelijkheden. Bij een nieuw onderzoek moet volgens de oppositie belangengroepen, deskundigen en bewoners beter moeten worden betrokken.

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl