Ook Moerkapelle heeft nu een locatie van het SAZ Repair Café Zuidplas

Moerkapelle – Het SAZ Repair Café wilde vanaf het begin al een locatie in elk van de 4 dorpen van Zuidplas. Met de opening op 9 september in Dorpshuis Op Moer in Moerkapelle is dat gelukt.

Daar bent u elke 2e en 4e donderdagochtend (9:30-12:00) welkom met een kapot huishoudelijk apparaat, stuk gereedschap, een klok etc. Eigenlijk met alles wat u zelf kunt meebrengen. Grote kans dat u met een gerepareerd artikel weer naar huis gaat. Ook voor het afstellen of de reparatie van uw rollator kunt u langskomen.

De openingsochtend was nog rustig. Er is nog weinig bekendheid in het dorp. Dus was er volop tijd om de ruimte handig in te richten en kennis te maken. Grappig was dat BSO Het Ganzennest in het gebouw nog een poppenhuis had waarvan houten delen kapot waren. Ook daar doken de reparateurs bovenop. Blijkbaar vinden ze niet alleen elektrische apparaten leuk, maar zijn ze ook handig met hout. Eigenlijk dus alle behalve grote apparaten, magnetrons, fietsen en mobiele telefoons.

Voor Op Moer is het Repair Café een mooie aanvulling op andere activiteiten in het Dorpshuis. Wilma Hertogs verwacht dat verschillende mensen als bezoekers naar het Repair Café komen. “Waarschijnlijk zijn er ook vrijwilligers in ons dorp die met hun kennis en kunde mee kunnen repareren”. Dus, met enige technische kennis en vooral enthousiasme bent u welkom om mee te doen. Neem daarvoor contact op met Op Moer of het SAZ Repair Café.

Het Repair Café is toegankelijk voor jong en oud. Een afspraak maken is niet nodig. Om dorpsbewoners met elkaar en de reparateurs in contact te brengen schenken we een kopje koffie. Reparaties zijn in principe gratis; een bijdrage in de fooienpot wordt op prijs gesteld.

In elk van de dorpen is het SAZ Repair Café twee ochtenden (9:30-12:00) in de maand geopend.