Verbouwing Chocoladefabriek in Goloopt vertraging op

Gouda – De verbouwing van de tweede etage van de Chocoladefabriek op Klein Amerika in Gouda heeft vertraging opgelopen. Aanvankelijk zou de aanbesteding in de maanden maart tot en met mei 2020 lopen. Inmiddels is het juni en is de aanbesteding nog altijd niet uitgeschreven. De verbouwing had augustus 2021 gereed moeten zijn, maar is hierdoor naar verwachting pas najaar 2021 klaar.

De gemeente Gouda schrijft dat de aanbesteding nog in voorbereiding is en dat het ontwerp nog moet worden afgerond: “Het volmaken van de plannen met de gebruikers heeft meer tijd in beslag genomen. Zo heeft bijvoorbeeld het betrekken van de omwonenden meer tijd in beslag genomen door de beperking i.v.m. corona. Zij zijn eind mei in de Chocoladefabriek in kleine groepjes geïnformeerd over de plannen en hebben daarop kunnen reageren”.

De plannen zijn ongewijzigd, benadrukt de gemeente: “Het plan voorziet nog steeds in een uitbreiding van de Chocoladefabriek met bestaande en nieuwe partners, waaronder Libertum”. Opvolger van het Verzetsmuseum, Libertum moet door het uitstel de opening van hun nieuwe museum uitstellen. Zij hoopten aanvankelijk met 5 mei 2021 te openen, dat wordt nu najaar 2021, drie jaar na de sluiting van het verzetsmuseum.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl