Th. Vergeer en Zonen al generaties verbonden met kaasstad Gouda

Goudse Kaasmarkt uit 2019

Gouda – Mogen de wortels van dit familiebedrijf in het nabijgelegen Reeuwijk liggen, het waren de grootouders van de huidige bestuurders die ooit hun kaashandel startten met de verkoop van Goudse kaas op de Kaasmarkt in Gouda.
Dit was het begin van een hechte relatie tussen deze kaasfamilie en de kaasstad, een band die in de loop van de jaren alleen maar sterker is geworden.

De derde generatie Vergeer is nu aan zet
Het zijn Diederik en Dennis Vergeer die nu als derde generatie de scepter zwaaien over dit inmiddels internationaal opererende bedrijf. In Nederland kun je Vergeer Holland bijna niet ontlopen maar ook in de rest van de wereld, van Europa tot China, komt men hun producten tegen. Zoals Gouda van oudsher de handelsstad van Goudse kaas is, ligt de expertise van Vergeer Holland op het rijpen, versnijden en verpakken van de diverse kaassoorten.

Een hechte binding met Goudse kaas en de Kaasstad
Goudse kaas is al die tijd een essentieel onderdeel van het bedrijf gebleven. Vanaf grootvader en grootmoeder Vergeer werd het belangrijk gevonden om diverse kaasactiviteiten in Gouda te ondersteunen. In 1990 werd de op toeristen gerichte Goudse Kaasmarkt opgezet. Daar was Leo Vergeer, de vader van Diederik en dus de tweede generatie, al vanaf het begin bij betrokken. Zowel als stimulator van de vele vrijwilligers die de kaasmarkt mogelijk maken als zelf actief aanwezig zijn in de rol van kaashandelaar. Foto’s die toeristen in deze functie van hem maakten, zijn letterlijk over de hele wereld terug te vinden. Heel terecht werd Leo enkele jaren geleden dan ook gehuldigd tot Ere Waegmeester. Daarbij heeft Leo niet nagelaten om zijn jarenlange ervaring, kennis, keurmeesterschap en binding met Gouda over te dragen aan de 3e generatie.

En dan nu Gouda Cheese Experience
Bij de opzet van dit prachtige initiatief mocht en wilde de 3e generatie Vergeer niet ontbreken. Behalve tijdens de wekelijkse Goudse Kaasmarkt in het toeristenseizoen kunnen potentiële kaaseters bij Gouda Cheese Experience ervaren dat niets boven Goudse Kaas gaat. Het lekkere product gemaakt in Nederland van Hollandse melk en vanzelfsprekend op natuurlijke wijze gerijpt bij Vergeer Holland.
Gouda Kaas is een begrip over de hele wereld en ook Diederik en Dennis Vergeer zijn overtuigd dat de inmiddels vriendschappelijke samenwerking tussen hen en Gouda als kaasstad de populariteit van Goudse kaas alleen maar ten goede komt.

Vergeer Holland en FrieslandCampina zijn zo enthousiast over de Gouda Cheese Experience dat ze de komende jaren op alle mogelijke gebieden willen ondersteunen (foto: Lima Fotografie)

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl