Schouwburgbezoekers doneren 150 tickets aan Voedselbank

Gouda – Vlak voor de kerstvakantie introduceerde De Goudse Schouwburg in samenwerking met o.a. de Voedselbank en Stichting Kernkracht de actie ‘Geef een link cadeau’. Elke verkochte livestreamlink wordt door de Goudse Schouwburg verdubbeld, waardoor kaartkopers niet alleen zelf van online theater kunnen genieten, maar dat ook voor een andere Gouwenaar mogelijk maken.

Inmiddels zijn er zo veel livestreamtickets verkocht, dat de Voedselbank Gouda 150 links kan uitdelen. Vanuit De Goudse Schouwburg NON STOP zijn alle geplande voorstellingen nog via livestream te zien. Dit betekent dat bezoekers thuis, vanaf de bank, op een veilige manier van theater kunnen genieten. Omdat sommige Gouwenaren geen toegang hebben tot de livestream, bijvoorbeeld vanwege een krappe beurs, heeft de schouwburg besloten voor ieder gekocht ticket een ticket beschikbaar te stellen aan verschillende Goudse instanties. Met de actie hoopt De Goudse Schouwburg in de winterperiode en strenge lockdown de binding tussen Goudse inwoners te versterken.

Naast de Voedselbank, werkt ook Stichting Kernkracht mee aan het initiatief. Deelnemers aan hun maatjesproject, waarin vrijwilligers samen optrekken met mensen met een psychische kwetsbaarheid, kunnen hun gebruikelijke activiteiten nu niet doen. Doordat ze samen een livestream kijken, hebben ze toch een soort uitje.