Ruiken, proeven, keuren: dit is de Gouda Cheese Awards 2020

Gouda – Hij is er in vele varianten: in blokjes en plakjes, in kilo’s of onsjes en met de geur van versgemaaid gras of van oude sokken. Het is broodbeleg nummer 1 en we zijn er ongelooflijk goed in hem te maken… én te proeven: KAAS. Op vrijdag 4 september gaan een jury, bestaande uit  burgemeester Verhoeve, culinair journaliste en kookboekenauteur Laura de Grave, kok Toby Tredgett en 50 Goudse thuisproevers de 6 genomineerde kazen ruiken, proeven en beoordelen tijdens de Gouda Cheese Awards 2020. De presentatie van het evenement is in handen van Anita Witzier, met Frau Antje, het gezicht van Goudse kaas in het buitenland.    

Bijzondere kaaswedstrijd
Gouda Cheese Awards is een belangrijke en bijzondere kaaswedstrijd in Nederland. Het is namelijk geen technische kaaskeuring, maar een neutrale smaaktest: consumenten proeven en beoordelen. De Awards 2020 worden uitgereikt in twee categorieën: Gouda 48+ oud en Geitenkaas 50+ belegen. Per categorie zijn er drie finalisten. De voorrondes werden afgelopen juli gehouden bij het Centrum voor Smaakonderzoek.

De zes finalisten
De kazen die doorgaan voor Goud, Zilver en Brons in de categorie Gouda 48+ oud zijn: Rouveens Roem van Rouveen Kaasspecialiteiten, De Rotterdamsche Oude 01055 van RL Foodstrategy en Haerlems Beleg van Het Oude Zuivelhuis. In de categorie Geitenkaas 50+ belegen strijden Saantje belegen van Zijerveld, Amalthea Karakter van Amalthea B.V. en Nora belegen van Kaashandel Remijn om Goud, Zilver en Brons in de strijd om de lekkerste kaas van Nederland. Tijdens de uitzending maakt Koksvisie uit Bodegraven de lekkerste gerechten met de finalekazen en streekproducten.

Weekblad deGouda is erbij!
Ook deGouda proeft mee tijdens de Gouda Cheese Awards: vrijdagmiddag zit onze redacteur Jessica om 16:00 uur klaar om te knabbelen, te spoelen en te oordelen. Rond 17:00 uur zal de uitslag bekendgemaakt worden en weet de kijker welke oude en welke geitenkaas dit jaar niet op de ontbijttafel of borrelplank mag ontbreken. Wil je meekijken? Volg dan de livestream op www.goudacheeseawards.nl.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl