Nick van Zon, kandidaat nachtburgemeester Gouda bij DichtbijFM

Gouda – De nachtburgemeesterschap race is officieel van start gegaan en vanochtend vroeg zat Gouwenaar Nick van Zon in de studio bij DichtbijFM.

Nick van Zon is geen onbekende in de horeca-scene in Gouda en vond dat het tijd was 0m zich kandidaat te stellen voor de nieuwe nachtburgemeester van Gouda. Deze rol heeft Milou Dusseldorp twee jaar lang mogen dragen, zij werd namelijk in 2019 officieel benoemd tot nachtburgemeester van Gouda. Daarvoor was Irene Klein-Haneveld kort nachtburgemeester.

Van Zon zit vol met ideeën en wil als nachtburgemeester daadwerkelijk een verschil maken. ”Ik ben 30 jaar en ik vind dat een leeftijd dat je nog jong genoeg bent om mee te gaan met het uitgaansleven maar ook oud genoeg om je verantwoordelijkheid  te dragen” vertelt Nick bij DichtbijFM.

”We moeten met z’n allen er één groot feest van maken en de horeca heeft genoeg te verduren gehad overgelopen twee jaar, dus tijd voor verandering.” Van Zon vraagt zich ook af waarom veel mensen ook uitgaan in steden zoals in Rotterdam en Amsterdam. ”Waarom is het niet andersom, waarom komen ze niet naar Gouda? Ik denk dat we dat moeten uitzoeken en ook daar verandering in te brengen.”

Zelf staat Nick van Zon niet stil. Naast zijn flinke dosis ervaring in de horeca was Nick in 2016 ook in de ban van de PokemonGO en heeft hij een eigen podcast over films en games.

Gouwenaars kunnen stemmen uit drie kandidaten waaronder Nick van Zon. Via de website van In de Buurt Gouda kan je je stem uitbrengen tot 1 november.

Bekijk hieronder de uitzending terug: