Nederlands doven elftal trapt nieuw Gouds sportseizoen af

Foto: Nederlands doven elftal 2020

Gouda – Om aandacht te vragen voor mensen met een beperking in combinatie met sporten, organiseren de gemeente Gouda en SPORT•GOUDA in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond (KNDSB) een voetbalwedstrijd. Tijdens dit evenement op vrijdagavond 28 augustus 2020, is de hoofdrol weggelegd voor het Nederlands doven voetbalelftal. Tegenstander is een Gouds team bestaande uit voetballers van de diverse Goudse clubs aangevuld met enkele Goudse prominenten, waaronder Burgemeester Pieter Verhoeve. De wedstrijd wordt om 20:00 uur gespeeld op het terrein van GC & FC Olympia.

Programma
Het voorprogramma begint vrijdag 28 augustus om 17:00 uur met een voetbalclinic speciaal voor voetballiefhebbers van 10 jaar en ouder met een gehoorbeperking. Maar ook mensen die willen ervaren hoe het is om met deze beperking te voetballen kunnen zich opgeven. Zij krijgen voor de gelegenheid geluiddempende koptelefoons op, om hetzelfde te ervaren. Deze bijzondere clinic wordt verzorgd door de spelers van het Nederlandse doven voetbalelftal. Een ander onderdeel van het programma is het Gouds Sportcafé, dat deze editie toepasselijk in het teken staat van ‘de inclusieve sportvereniging’. SPORT•GOUDA nodigt het Goudse verenigingsleven van harte uit om hieraan deel te nemen. Als klap op de vuurpijl wordt als afsluiting van de avond vanaf 20:00 uur dé wedstrijd gespeeld: Team Gouda – Team Nederlands doven elftal. Wie gaat er winnen?

De wedstrijd
Het Goudse team wordt gecoacht door regiotrainer en Gouwenaar René van Beek en gaat in twee helften van 30 minuten de strijd aan met het Nederlands doven elftal onder leiding van coach Raymond Lantinga. Wie er allemaal in Team Gouda zitten blijft nog even een verrassing, maar twee spelers zijn al vastgelegd: Burgemeester Pieter Verhoeve en wethouder Sport Michiel Bunnik. De overige spelers worden de komende weken bekend gemaakt.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl