GSG scholieren winnen PWS-wedstrijd IMAGINATION AT WORK

Gouda – Zo’n 70 groepjes leerlingen deden mee, slechts vijf groepjes bereikten de finale. Van de vijf finalisten vielen afgelopen maandag twee groepen van de GSG Leo Vroman in de prijzen.

Het groepje finale-winnaars bestaat uit: Puck Imbens, Janita Sloof en Meijs van der Vliet met hun profielwerkstuk over het  verduurzamen van verf. De andere groep, bestaand uit Veerle Beeldman, Linde Raymaers, Melissa Vermeulen en Maxim Zee, heeft de ‘Instagram Challenge’ gewonnen en ontvangen een Polaroid camera.

Al jaren doet de GSG Leo Vroman mee met deze prestigieuze wedstrijd, waarin jongeren worden uitgedaagd via een profielwerkstuk een bijdrage te leveren aan de duurzaamheid van onze wereld. Ilsemarie Samson, docente Biologie, is vanaf het allereerste begin betrokken als PWS-begeleider. Nu zij met pensioen gaat is het een mooi afscheid om weer de finale winnaars te hebben geleverd.  Vanwege de Covid-19 maatregelen werd de finale via een life-stream online georganiseerd.

Jongeren aan zet
Imagination at work richt zich op kinderen en jongeren. Kinderen maken kennis met actueel onderzoek uit de chemie en life sciences en jongeren krijgen gelegenheid om te werken aan vraagstukken rond overbevolking, voeding, energie, duurzaamheid en klimaat. Imagination at Work is een wedstrijd waar de vwo-leerlingen van de GSG Leo Vroman in 5 VWO aan deelnemen om een profielwerkstuk te maken rondom het thema duurzaamheid.

De leerlingen worden naar aanleiding van hun onderwerpkeuze gekoppeld aan een expert. Experts uit de chemie en life-sciences werkzaam bij universiteiten en bedrijven begeleiden de leerlingen met hun onderzoeksopdracht. Ze maken kennis met actueel onderzoek uit de chemie en life sciences en krijgen de gelegenheid om te werken aan vraagstukken rond overbevolking, voeding, energie, duurzaamheid en klimaat.

Met behulp van de resultaten uit hun onderzoek beschrijven ze hun bijdrage aan het duurzaamheidsvraagstuk in het Profielwerkstuk. De leescommissie bepaalt welke van de 70 groepjes door mogen naar de finale. Tijdens de finale presenteren de 5 beste groepjes hun project voor een professionele jury en genodigden. De jury kiest het winnende groepje.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl