Gouwenaar (16) aangehouden wegens brandstichting

Gouda – De politie hield vrijdagavond 29 januari een 16-jarige jongen uit Gouda aan op verdenking van het aansteken van een autobrand op de Balsemienstraat in Gouda. De politie doet verder onderzoek en roept burgers op alert te blijven op verdachte situaties.

Rond 20.25 uur ontving de politie een melding van een autobrand aan de Balsemienstraat in Gouda. Een getuige had twee jongens zien wegrennen. Op basis van het signalement kon een 16-jarige jongen uit Gouda worden aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Preventief fouilleren
Afgelopen week vonden diverse autobranden in Gouda plaats. Om de autobranden een halt toe te roepen staat burgemeester Verhoeve van Gouda de politie sinds gisteravond toe om dit weekend preventief te fouilleren in Gouda-Oost en een deel van Bloemendaal. Zie voor meer informatie: https://www.gouda.nl/actueel/burgemeester-verhoeve-noodverordening-nog-van-kracht-en-preventief-fouilleren-als-extra-maatregel

Blijf alert
De politie roept burgers op extra alert te zijn. Ziet u vanuit uw woning verdachte situaties? Bel dan direct 112. Op die manier kan de politie direct actie ondernemen. En heeft u tips over de eventuele daders? Bel dan 0900-8844 of Misdaad Anoniem via 0800 7000.