Gouda Bij Kaarslicht 2020 niet afgelast maar in andere vorm

Foto: Lima Fotografie

Gouda – ”Beste Gouwenaars en andere liefhebbers van Gouda bij Kaarslicht, ook dit jaar wordt het kerst en het is nu zeker, Gouda bij Kaarslicht wordt NIET afgelast, maar wordt wel heel anders dan de 64 voorgaande jaren” begint de organisatie in hun persbericht die vanochtend is uitgestuurd.

Dit jaar kunnen we niet met zijn honderden op locaties tientallen koren, theatergroepen en (jonge) talenten zien, horen of uit volle borst met ze meezingen. Ook kunnen we niet met 25.000 mensen om de boom staan, al komt die boom uit zusterstad Kongsberg wel voor het stadhuis te staan. Behalve dat de maatregelen van de overheid het niet toestaan, willen we ook niet dat Kaarsjesavond de oorzaak van een nieuwe uitbraak is of dat met kerst de coronagetallen in Gouda e.o. weer op zouden lopen. We nemen geen risico met de gezondheid van elkaar!

Dit jaar dus een andere editie, wel een speciale jubileumeditie die voor iedereen te zien zal zijn. Net als anders met aan aantal traditionele ingrediënten als het kerstverhaal, een toespraak van de burgemeester en het aftellen, maar ook met heel veel nieuwe elementen. Niet met duizenden op de Markt, maar wel met elkaar in saamhorigheid, voor zowel virussceptici als risicogroepers, voor jong en oud, voor iedereen.

De organisatie belooft iedereen op de hoogte te houden met nieuwe informatie.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl