Ga deze zomer mee met de Kinderstadssafari

Gouda – De Kinderstadssafari is leuke wandelroute én speurtocht gemaakt door kinderen, waarin zij op zoek gaan naar dieren in de binnenstad van Gouda en ondertussen de leukste plekken voor kinderen in de Goudse binnenstad ontdekken! Van idee tot uitvoering duurde bijna twee jaar, maar nu hij er eindelijk is kunnen we trots zijn op een leuke gratis activiteit voor kinderen in de binnenstad waar bovendien ook nog een wedstrijdelement aan zit.

Wat er aan vooraf ging
Kinderwethouder Rasmus (’18- ’19) had een plan: Ik wil een speurtocht maken voor de kinderen die met hun ouders meekomen naar de stad, ik wil dat ze nieuwe dingen leren en ontdekken wat er voor leuks te doen is in de binnenstad’.

Dit was ook een  langgekoesterde wens van toenmalig Centrummanager Ronald van Rossum. Samen met de Brede School en SOG werd dit plan uitgewerkt. Rasmus maakte een lijstje van zijn favoriete plekken en zo kreeg de speurtocht haar eerste vorm.

Helaas voor Rasmus liep zijn ambtsjaar op zijn einde en droeg hij de klus over aan een nieuwe kinderwethouder; Kylan (’19-’20). Kylan ging net zo trouw verder als zijn voorganger en nam deel aan vergaderingen met ondernemers. Samen met de andere kinderwethouders en de kinderburgemeester maakten zij zelf de illustraties voor deze speurtocht.

Uiteraard gooide corona ook hier roet in het eten, maar nu net voor de zomervakantie is de Kinderstadssafari eindelijk af! Rasmus en Kylan zijn erg trots op het resultaat en roepen dan ook alle kinderen in Gouda en ook van ver daarbuiten op om op een zelfgekozen tijdstip de route te lopen! Hier kan de speurtocht ook in de 1,5 meter samenleving prima gelopen worden.

Enthousiast?
Je kan de speurtocht GRATIS ophalen bij de deelnemende winkels en VVV. Je herkent deze plekken aan een aapje  in de etalage. Daarnaast is een digitale versie van deze wandelroute beschikbaar in de Gouda Xplre app.

Je loopt deze route wanneer je maar wilt en met wie je maar wilt. Als je het leuk vindt kun je meedoen aan een speurtocht (dit is natuurlijk niet verplicht). Je verzamelt letters die samen een woord van 8 letters vormen. Weet jij het woord? Stuur een foto van jou tijdens deze speurtocht, samen met het goede antwoord naar kinderstadssafari@gmail.com. Iedere maand wordt uit alle goede inzendingen 1 winnaar getrokken. Deze krijgt van een van de deelnemende bedrijven een kleine prijs uitgereikt.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl