De Goudse Schouwburg ontvangt een bedrag van 37.538,- euro vanuit Kickstart Cultuurfonds

Gouda – De Goudse Schouwburg in Gouda krijgt opnieuw financiële steun. Dit keer een bedrag van 37.538,- euro vanuit Kickstart Cultuurfonds.  De Goudse Schouwburg heeft bij het Kickstart Cultuurfonds een aanvraag gedaan voor financiële ondersteuning om veranderingen in en rondom het gebouw te realiseren, die de 1,5 meter bedrijfsvoering bevorderen. 

”Nu deze subsidie is toegekend, kan de organisatie aan de slag om nieuwe maatregelen te treffen. Het toegekende bedrag zal onder andere worden ingezet om buiten een overkapping te realiseren, waardoor bezoekers overdekt kunnen wachten bij de entree. Daarnaast worden tafeltjes ontworpen voor in de zaal, voor de drankjes die tijdens deze periode mee de zaal in mogen. Ook komen er zwarte doeken over de lege rijen om meer sfeer in de zaal te creëren en zijn er investeringen mogelijk op het gebied van extra hygiënezuilen, meer nooduitgangbordjes en digitale schermen met publieksinformatie” zegt de schouwburg in een persbericht.

In juli ontving de Goudse Schouwburg een gift van 200.000,- euro van de gemeente Gouda. Daarna ontving de schouwburg een maand later een bedrag van 435.702 euro vanuit het rijk en in september een bedrag van 230.000,- euro wederom van de gemeente Gouda.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl