De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda blijven open

Gouda – Vandaag is door de Veiligheidsregio Hollands Midden besloten dat De Goudse Schouwburg een ontheffing krijgt van het maximum van 30 bezoekers. Dit betekent dat voorstellingen in De Goudse Schouwburg door mogen gaan zoals gepland. Het maximum van 30 bezoekers blijft voor Cinema Gouda wel gelden, de bioscoop blijft desondanks gewoon open.

De Goudse Schouwburg en Cinema Gouda zetten al sinds de  alles op alles om van het theater en de bioscoop een veilige omgeving te maken. Zo is er altijd 1,5 meter afstand tussen verschillende huishoudens in de zaal, komen bezoekers  en blijft de garderobe gesloten. Omdat De Goudse Schouwburg van groot cultureel belang is voor de regio, is besloten dat theatervoorstellingen niet onder het maximum van 30 personen vallen.

Vanwege de aangekondigde extra maatregelen voor de horeca, verandert er wel het één en ander in het theatercafé. Aangezien na 22:00 de bar dicht moet zijn, kan er na de voorstellingen van 21:30 geen nazit meer plaatsvinden. Wel blijft de speciaal vanwege corona ingevoerde BorrelBag in het aanbod. Bezoekers halen tijdens de inloop hun BorrelBag bij de bar en kunnen tijdens de voorstelling genieten van een hapje en een drankje, volledig coronaproof.

Voor bioscopen in de regio geldt de ontheffing niet. Cinema Gouda moet zich daarom houden aan het maximum van 30 bezoekers per zaal, maar blijft wel open.  Bezoekers van filmvoorstellingen waarvoor meer dan 30 kaarten zijn verkocht, ontvangen bericht van Cinema Gouda over het vervolg.

Vanwege de aangescherpte maatregelen, heeft de Tickets en Servicebalie van De Goudse Schouwburg tijdelijk zeer beperkte openingstijden. Bezoekers kunnen daarom voor theaterkaarten terecht bij Cinema Gouda. Daarnaast blijft de kassa telefonisch bereikbaar.

Naar aanleiding van het advies, dragen onze medewerkers op beide locaties mondkapjes of spatmaskers. Aan bezoekers wordt vriendelijk gevraagd hetzelfde te doen, totdat zij op hun plaats zitten.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl