De Goudse eerste hoofdsponsor Gouda750

Wethouder Thierry van Vugt samen met Geert Bouwmeester voor een fotowand in het kantoor van De Goudse. (fotograaf Pim Mul)

Gouda – De Goudse Verzekeringen is de eerste hoofdsponsor door het storten van € 75.000 (een 6-sterren sponsorpakket) in Fonds Gouda750. Bestuursvoorzitter van De Goudse Verzekeringen Geert Bouwmeester: “Als echt Gouds familiebedrijf dragen wij onze fantastische stad natuurlijk een warm hart toe en wij vinden het niet meer dan vanzelfsprekend om dat op deze manier te laten blijken.”

Wethouder Thierry van Vugt is verheugd met deze eerste hoofdsponsor: “Twee jaar na Gouda750 viert deze honderd procent echte Goudse onderneming zelf zijn eerste eeuwfeest. De stevige verbondenheid met onze stad wordt tastbaar gemaakt met deze gulle gift. Laat het ook anderen inspireren om een bijdrage te leveren en de doelstelling te halen het bedrag dat de gemeente ter beschikking stelt voor het feest in 2022, te verdubbelen met bijdragen van inwoners, organisaties en bedrijven uit de stad. Samen maken we het feest en geven we Gouda door!”

Van april tot en met september 2022 viert Gouda feest, als de stad 750 jaar stadsrechten heeft. De hoofdlijnen van het programma Gouda750 zijn inmiddels bekend. Het belooft een schitterend feest met blijvende herinneringen te worden. De stad loopt over van de plannen en daarom is Fonds Gouda750 opgericht. De gemeente heeft een mooi begin gemaakt met de eerste storting begin van dit jaar in het fonds en inmiddels zijn gesprekken van start gegaan met Goudse bedrijven over hun bijdrage aan het feest. Ook inwoners en organisaties kunnen bijdragen leveren voor het feest.

Geef Gouda door!
Het feest is voor iedereen, jong en oud, groot en klein, Gouwenaar en bezoeker. Samen vieren we Gouda750. Gouda750 inspireert inwoners, bedrijven en instellingen om de stad nóg mooier en leuker te maken. Meer informatie, waaronder ook de aanvraagprocedure bij Fonds Gouda750, is te vinden op www.gouda750.nl