Antidiscriminatie Platform Gouda opgericht

Gouda – Op maandag 11 oktober is het Antidiscriminatie Platform Gouda opgericht. Dit platform zet zich in om allerlei vormen van discriminatie in Gouda tegen te gaan. Denk bijvoorbeeld aan discriminatie vanwege huidskleur, seksuele voorkeur of handicap. Het platform bestaat uit verschillende Goudse organisaties, inwoners en de gemeente. De aftrap van het platform vond plaats in de Chocoladefabriek.

Wethouder Corine Dijkstra is blij met het platform: “Ik zie om mij heen dat het helaas nog steeds niet vanzelfsprekend is om te kunnen zijn wie je bent. Het is daarom belangrijk dat we diversiteit omarmen en ons blijven inzetten om discriminatie in welke vorm dan ook, tegen te gaan. Juist door de krachten van verschillende organisaties en Gouwenaars te bundelen, kunnen we nog meer bereiken.”

Welke organisatie doen mee?

Libertum, de Regenboog Alliantie, Stichting 21 maart, Stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding, Amnesty International, de Goudse Adviesraad voor mensen met een Beperking en Stichting Antisemitisme Preventie vormen samen met de gemeente en een aantal Goudse inwoners het Antidiscriminatie Platform Gouda.

Stadsgesprek

Het platform komt regelmatig samen en organiseert verschillende activiteiten. De eerste activiteit is het Stadsgesprek Discriminatie, op maandag 8 november om 20.00 uur in de Chocoladefabriek. Tijdens dit stadsgesprek vertellen verschillende Gouwenaars over hun ervaringen met discriminatie en praten hi