Aantal opgenomen coronapatiënten in Gouda neemt toe

Gouda – ‘Helaas stijgt de afgelopen week het aantal coronapatiënten dat wordt opgenomen in het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ)’ vertelt een woordvoerder van het GHZ. Op dit moment gaat het om gemiddeld 7 patiënten, die nu nog in isolatiekamers worden verpleegd. Gezien het aantal besmettingen in onze regio, verwachten we een verdere toename van dit aantal. Daarom opent het GHZ vrijdag 25 september opnieuw een corona-verpleegafdeling.

Op deze afdeling worden patiënten die besmet zijn met het coronavirus op één afdeling in isolatie verpleegd. Het openen van de corona-verpleegafdeling is onderdeel van het corona-opschalingsplan van het ziekenhuis. Vooralsnog gaat het alleen om de corona-verpleegafdeling; er is nog geen noodzaak om ook de corona-IC op te schalen.

Hoewel het openen van de corona-verpleegafdeling ook extra inzet van verpleegkundigen vraagt, is het op dit moment nog niet nodig om geplande operaties en opnames uit te stellen. Ook de afspraken op de poliklinieken gaan gewoon door. Streven bij de opschaling is om de gevolgen voor de reguliere zorg zolang mogelijk te beperken. Dit vinden we belangrijk omdat we met man en macht werken om de wachttijden in te lopen die tijdens de eerste golf zijn ontstaan. Het GHZ werkt voor de opvang van coronapatiënten nauw samen met ziekenhuizen binnen en buiten de regio, via het regionaal en landelijk schakelpunt.

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl