Welzijn Capelle: ”Juist nu kan je bij ons terecht”

Directeur Hans Roskam (foto: WelzijnCapelle.nl)

Capelle – Welzijn Capelle laat weten dat ook je ook in tijden van corona bij hen terecht kan.  ‘Ook nu in deze tweede gedeeltelijke lockdown kunnen Capellenaren bij ons terecht. We zijn altijd in de buurt! De Huizen van de Wijk en de KinderLabs blijven open en activiteiten gaan aangepast door. Al onze dienstverleners zijn nog steeds op afspraak bereikbaar” zegt Hans Roskam, directeur Welzijn Capelle.

Sociaal werk is een vitaal beroep. Juist in moeilijke tijden staan de medewerkers van Welzijn Capelle klaar om mensen te woord te staan, te helpen en eenzaamheid te voorkomen. Hans Roskam: ‘Tijdens de eerste lockdown bleek dat onze professionele en vrijwillige medewerkers prima contact konden houden met cliënten. Wel wat vaker via de telefoon, en persoonlijk als het nodig was. Maar altijd volgens de RIVM-richtlijnen, dus veilig en verantwoord. Hetzelfde geldt nu ook voor de activiteiten op onze locaties.’

De maatschappelijk werkers, financieel hulpverleners, ouderencoaches, mantelzorgondersteuners, jongerencoaches en andere dienstverleners van Welzijn Capelle zijn gewoon op afspraak bereikbaar voor hulpvragen van Capellenaren. Bij vragen over financiën, problemen met werk of school, of spanningen thuis, bel naar 010 – 707 49 00 (werkdagen van 9.00 – 16.00 uur) of mail naar aanmelding@welzijncapelle.nu. Oók bij zorgen om iemand anders. Voor vragen over mantelzorg en vrijwillige inzet, bel naar het Vrijwilligersinformatiepunt (VIP), 010 – 264 02 20.

Voor vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en ‘gewone’ Capellenaren biedt het Kenniscentrum van Capelle Doet allerlei trainingen en workshops. De meeste trainingen van november en december vinden waarschijnlijk gewoon (aangepast) op locatie plaats. Dat geldt voor Vitale vrijwilliger (6 november), Invloedrijk communiceren (19 november) en Gastvrijheid (10 december). Intercultureel communiceren (23 november) gebeurt mogelijk online. Kijk op www.capelledoet.nl voor updates.

De Huizen van de Wijk in Fascinatio, Oostgaarde, Middelwatering, Schollevaar en Schenkel blijven open. Eerder geplande grotere bijeenkomsten of evenementen zijn geannuleerd, maar de reguliere activiteiten gaan door, maar voor kleinere groepen en op afstand. Meedoen aan een activiteit? Graag altijd van tevoren aanmelden bij de locatie in kwestie.