Week van de Duurzaamheid in Capelle

Capelle – Op 5 oktober start de Week van de Duurzaamheid in Capelle. De gehele week tot en met zaterdag 10 oktober zijn er verschillende activiteiten.

Vanwege de maatregelen rond corona zijn er veel activiteiten online, maar voor vragen kunnen Capellenaren ook terecht bij het Energieloket.

Online bijeenkomsten

Dit jaar zijn de grootste drie bijeenkomsten online, ook wel webinars genoemd. Capellenaren kunnen zich hiervoor inschrijven op de website van duurzaam Capelle.

  • Op maandag 5 oktober: Online bijeenkomst verduurzaming VvE’s. In dit webinar worden Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) geïnformeerd de verandering van het gebruik van energie en aardgasvrij maken van Capelle. Verder informatie over het verduurzamen van gebouwen en de mogelijkheden om dit te financieren. Er zijn ook voorbeelden uit de praktijk.
  • Op dinsdag 6 oktober: Circulair Ondernemen Loont! Live vanuit het Isala Theater een interactief symposium over duurzaam ondernemen en het hergebruiken van materialen. Dit wordt circulair ondernemen genoemd. Op deze online bijeenkomst wordt geleerd dat samenwerking op gebied van duurzaamheid loont, wat kansrijk is en hoe je circulair zakendoen van de grond kunt krijgen.
  • Op donderdag 8 oktober: Online bijeenkomst Warmtetransitie & Isolatie. Het gaat over de verandering van het gebruik van energie en het aardgasvrij maken van Capelle. Het Energie Collectief Capelle (ECC) geeft samen met de WoonWijzerWinkel een presentatie woningisolatie en welke keuzes er zijn.

Energieloket

De hele week is het Energieloket geopend van 10:00 tot 16:00 uur. Capellenaren kunnen op de locatie in het stadscentrum aan het Amnestyplein terecht met al hun vragen over het verduurzamen van hun woning. VvE’s kunnen terecht voor een rondleiding bij VvE ’s-Gravestate om genomen maatregelen in de praktijk te bekijken. Verder serveren ook dit jaar de restaurants De Bank en In den Boekenkast op het Stadsplein een speciaal duurzaam 3-gangen menu. Het RepairCafé op donderdag 8 oktober is extra lang geopend voor mensen die een apparaat een tweede leven gunnen.

WoonWijzerWagen

In de WoonWijzerWagen vertellen experts alles over isoleren en zonnepanelen plaatsen. Iederen die langskomt ontvangt een leuk cadeau. De wagen is op maandag 5 oktober in Schenkel op de hoek Schenkelse Dreef/Wingerd te vinden Op dinsdag 6 oktober staat deze in Schollevaar op het Pier Panderplein bij winkelcentrum Picassopassage. Kinderen zijn op woensdag- en vrijdagmiddag welkom om in kleine groepjes een kijkje te komen nemen op de Milieustraat. Daarvoor moet wel een afspraak worden gemaakt.

Meer weten over het programma of inschrijven voor een evenement? Kijk op www.duurzaamcapelle.nl.