‘U rijdt te hard’ borden geplaatst bij drukke kruising Filomeentje Erf

Capelle – Wie de alternatieve route moet nemen via Filomeentje Erf in Capelle aan den IJssel, ziet sinds gisterochtend de bekende ‘u rijdt te hard’ borden staan.

De elektronische borden zijn geplaatst naar aanleiding van een artikel van DichtbijFM. De redactie beschreef de chaotische situatie bij de kruising omdat sinds maandag 23 augustus begonnen is me thet aanleggen van rotondes op de Burgemeester van Dijklaan in Capelle aan den IJssel. De rotondes worden aangelegd om de verkeersveiligheid van de weg te verbeteren. Het omrijden zorgt echter voor problemen bij de kruising bij Filomeentje Erf.

Uit onderzoek is gebleken dat wanneer automobilisten gewezen worden op de gereden snelheid dit een positief effect heeft op de verkeersveiligheid. De InfraMarks snelheidsinformatieborden beschikken over een ingebouwde radar die de gemeten snelheid real-time weergeeft op het snelheidsdisplay.

Afhankelijk van de gereden snelheid kunnen het symbool “DANK U” in de groene kleur of “TE SNEL” in een rode kleur op voorhand eenvoudig geprogrammeerd worden en oplichten.

Tijd zal het leren of automobilisten hun gedrag aanpassen door niet met hoge snelheid te rijden op een plek waar veel kinderen fietsen en lopen.