Chaos rondom Filomeentje Erf vanwege omrijden

De kruising bij Filomeentje Erf, elke dag rijden hier auto's met hoge snelheid

Capelle – Sinds maandag 23 augustus is er begonnen aan het aanleggen van rotondes op de Burgemeester van Dijklaan in Capelle aan den IJssel. De rotondes worden aangelegd om de verkeersveiligheid van de weg te verbeteren. Het omrijden zorgt echter voor problemen bij de kruising bij Filomeentje Erf. 

In Capelle-Schollevaar worden er zo’n drie rotondes aangelegd. Door de werkzaamheden moeten mensen omrijden. Mensen die komen vanaf het Beatrijs Erf kunnen omrijden via het Beatrijs erf, Filomeentje Erf, Reidans en de Vrijheidsdans.
Met name de straat bij Filomeentje Erf is er een gevaarlijke situatie ontstaan. Normaliter rijden er in de spits enkele auto’s, maar nu is dat veranderd in een echte verkeerschaos.
Auto’s rijden er namelijk veel te hard en hebben maar weinig oog voor andere auto’s en fietsers. Zeker omdat de scholen weer begonnen zijn en er ook meer fietsers op de weg rijden bij Filomeentje Erf. Even veder op zit Emmaus College gevestigd en twee basisscholen.

Artikel gaat verder na de foto

”Elke dag gebeuren er ongelukken en wordt er flink getoeterd door auto’s, ik heb bijna geen wekker meer nodig in de ochtend!” vertelt Mariska, een bewoonster op de Filomeentje Erf. ”Er gaat geen dag voorbij of ik hoor auto’s toeteren naar elkaar of dat er een fietser valt.”

Ook dinsdagavond op 31 augustus was het weer raak. Een kind die fiets met haar moeder schrikt van de hoeveelheid auto’s met flinke snelheid. Hierdoor viel hij op de grond met zijn gezicht op de grond. ”Gelukkig was de moeder er bij en kwam er nog een voorbijganger helpen”.


Artikel gaat verder na de foto

Kruising bij Filomeentje Erf en Maria Danneels Erf waarbij een moeder haar zoontje troost
”Er moet echt wat gebeuren. Zet desnoods mensen neer of verkeersborden om wat rustiger te rijden en op te letten op scholieren. Er zitten hier namelijk drie scholen om de hoek”.
Het omrijden gaat nog wel even duren. Tot en met december 2021 is het  gedeelte tussen de Vrijheidsdans en de Herenburg dicht, in januari 2021 sluit het gedeelte bij de kruising met de Herenburg.
Eerder werd er al verkeersregelaars bij de bussluis bij Sara Burgerhart Erf om automoblisten te weren van het rijden over de bussluis.