Sinterklaasintocht in Capelle gaat definitief door

Capelle – Ook dit jaar heet burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel Sinterklaas feestelijk welkom in Capelle aan den IJssel. Op zaterdag 13 november om 10.30 uur meert de stoomboot van de Sint aan bij de kade in het Vuykpark in Capelle.

Sinterklaas en zijn pieten gaan daarna in een optocht naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Daar staat een podium waar vanaf 10.50 uur optredens voor kinderen plaats vinden met Muziekpiet Geraldo en de Banketpiet.

Iedereen die bij de optredens wil zijn heeft een gratis toegangsbewijs nodig. Dit toegangsbewijs bestel je, zonder kosten, online, of aan de kassa van het Isala Theater. Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten bij de ingang van het terrein ook de QR-code in de Corona Check App (of een papieren bewijs) en hun identiteitsbewijs laten zien. Het programma op zaterdag eindigt om 13.45 uur.

Geen handen schudden en voorverpakt strooigoed

Burgemeester Peter Oskam: “Vanwege de coronamaatregelen ziet de intocht van Sinterklaas er anders uit. De optredens verplaatsen we naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis. Iedereen kan hier met een gratis kaartje bij zijn. Het kaartje bestel je bij het Isala Theater. In verband met corona delen de pieten alleen voorverpakt strooigoed uit. Ook zullen de Sint en zijn pieten dit jaar geen handen schudden.”

Route door Capelle naar parkeerplaats achter gemeentehuis

De intocht gaat langs de volgende route: Vuyklaan, Kievitlaan, Kerklaan, Fluiterlaan, Rivierweg, Lijstersingel, Parkeerplaats achter Gemeentehuis. Het parkeerterrein is vanaf 10.30 uur toegankelijk, de ingang van het terrein is ter hoogte van IJssalon Filippo (Amnestyplein 1). Om 10.50 uur beginnen de optredens, rond 11.30 uur worden de Sint en zijn pieten verwelkomd op het podium. Hierna zijn er diverse optredens van onder andere Het Pieten Gilde, Zangeres Angel en de Gebroeders Ko. Het programma is om 13.45 uur afgelopen. Een kaartje is nodig voor het programma op het parkeerterrein. Voor een bezoek aan de intocht aan de kade en de optocht naar het parkeerterrein is géén kaartje nodig en hoeft geen QR code in de Corona check app te worden getoond.

Bij de optredens gelden de volgende voorwaarden:

  • U heeft een gratis toegangsbewijs nodig, dit kunt u bestellen bij het Isala Theater. Dit kan online, of aan de kassa van het theater (iedere dinsdag geopend van 13.30 tot 16.30 uur);
  • Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten bij de ingang van het terrein de QR-code in de Corona Check App (of een papieren bewijs) en vanaf 14 jaar ook hun identiteitsbewijs laten zien;
  • Heeft u corona gerelateerde klachten, blijf dan thuis.

De Sinterklaasintocht in Capelle aan den IJssel wordt mede mogelijk gemaakt door de vrijwilligers van de Stichting Capelse Festiviteiten, de Capelse ondernemers van het Economisch Netwerk Capelle en de actie Wees loyaal, Koop lokaal! Uitgebreide informatie is te vinden op de website van de Stichting Capelse Festiviteiten.