Coronabrandhaard op Comenius College lijkt te zijn geblust

De coronabrandhaard op het Comenius Lyceum lijkt geblust te zijn. Dit meldt Capelle Nieuws op hun website. Rector Pascal Scholtius heeft een brief geschreven naar de ouders van de leerlingen van de school met die boodschap. Vorige weekend waren namelijk ruim 34v leerlingen positief getest op het coronacirus.

 

Maandag kregen de ouders en leerlingen van de school een bezorgde brief van de rector. “We hebben een zorgelijke uitbraak van corona binnen Comenius lyceum. Binnen Comenius mavo zijn er nauwelijks bestemmingen”, schreef de rector.
Volgens de rector bleek uit onderzoek van de GGD en het RIVM dat er op 15 november een piek was in het aantal besmettingen in Capelle aan den IJssel, het ging om 47 besmettingen. “Een deel daarvan is binnen onze school gekomen en zorgde 8 dagen later voor een piek in onze school.”
Op social media ontstond er maandag wat commentaar op een bericht van Scholtius. Hij riep ouders op om hun kinderen zoveel als mogelijk tot en met 6 december thuis te houden. Ouders vonden dit een beetje een rare oproep. “We merken dat er veel contacten zijn op sportverenigingen en vorige week zijn er een aantal leerlingen positief getest bij een verenging. De oproep is voor twee weken en is in belang van ieders gezondheid”, liet Scholtius toen weten aan Capelle Nieuws.