Verkeersregelaars bij bussluis Schollevaar

Capelle – Op maandag 23 augustus zijn de werkzaamheden van start gegaan voor de aanleg van de rotonde op de kruising van de Burgemeester Van Dijklaan met het Beatrijs erf.

Helaas blijken er tientallen automobilisten niet volgens de omleiding te rijden, maar gebruik te maken van de bussluis. Dat geeft een verkeersonveilige situatie én een grote toename van verkeersbewegingen in de aanliggende straten. Dat is een ongewenste situatie. Handhaving heeft al meerdere boetes uit moeten schrijven.

Om te zorgen voor een veilige verkeerssituatie – zeker ook voor de leerlingen die maandag weer naar school gaan – worden er vanaf maandagmorgen verkeersregelaars ingezet. Wijkwethouder Schollevaar Ans Hartnagel neemt de situatie serieus: ”Ondanks de omleidingen blijken er toch mensen gebruik te maken van de bussluis. Met alle risico’s van dien. Denk aan de verkeersveiligheid, want het is ook nog een route naar school. Daarom ben ik blij met de inzet van de verkeersregelaars. Gewoon om iedereen die de omleiding niet helemaal begrijpt te wijzen op hoe het wel moet!”

Ga voor meer informatie over de werkzaamheden op de Burgemeester Van Dijklaan naar de projectenpagina.