Burgemeester Han Weber: tijdens de verkiezingen meer machtigingen

Zuidplas – Vanochtend was de burgervader van Zuidplas telefonisch te gast in de ochtend show van Dichtbij. Burgemeester Han Weber ging in gesprek met Jeroen Buitenhek over de aankomende verkiezingen volgend jaar in maart.

Het zal in 2021 net iets anders gaan dan de de vorige gaande jaren vanwege het coronavirus. ”Om te beginnen moeten de gebouwen waarin we gaan stemmen ‘coronaproof’ zijn. Je kunt je voorstellen dat een aantal gebouwen dat niet zijn, zoals de verpleeghuizen. We moeten het anders gaan inrichten” vertelt Weber.

”En we stemmen langer, althans dat is het plan van het kabinet. Niet alleen op de woensdag maar ook op de maandag en de dinsdag. En normaal gesproken heb je de machtiging om voor iemand anders te stemmen, dat is nu ook zo maar dan kan je dat voor drie inwoners doen”.

Vrijwilligers
Elke verkiezingen zijn vrijwilligers nodig maar aankomende verkiezingen zeker. ”Het kunnen mij niet genoeg zijn” vertelt Weber. ”We zijn wat vrijwilligers kwijt die tot nu toe altijd melden maar nu in de risicogroepen vallen”. Aanmelden kan via www.zuidplas.nl/stembureauleden-gezocht

Drive-in stembureau
De burgemeester vertelde ook vanochtend dat tijdens de verkiezingen volgend jaar ‘drive-in stembureaus’ worden ingezet. Op deze manier wil de gemeente Zuidplas iedereen kunnen laten stemmen. Vanwege het coronavirus is het niet mogelijk om allemaal naar een stembureau te gaan.