Nieuwjaarsduik Zevenhuizerplas 2021, alternatieve aanpak?

Foto Louis Bekker

Zuidplas – Bekend is geworden dat de jaarlijkse nieuwjaarsduik op Scheveningen wegens de corona maatregelen definitief niet doorgaat op 1 januari 2021. Datzelfde zal gelden voor de nieuwjaarsduik in de Zevenhuizerplas, want de organisatie ‘zwemmenindezevenhuizerplas’ verwacht niet alsnog een vergunning te krijgen van de gemeente Rotterdam.

Op Scheveningen hebben ze het ludieke idee bedacht om mensen twee soepblikken met zeewater te sturen, zodat ze dit thuis over zich heen kunnen gooien en zo alsnog een klein beetje het gevoel van een frisse duik in het zeewater krijgen.

De organisatie ‘zwemmenindezevenhuizerplas’ zegt ook een ludiek idee te hebben, maar onderzoekt dat nog op haalbaarheid. Een blik met water uit de zevenhuizerplas is niet echt een origineel idee meer, dus is de vraag wat dan wel? Een tijdsslot misschien, maar dan gaat de duik wel vele dagen duren in het nieuwe jaar. Een duik met een klein aantal

Prominenten, op video zetten en dat dan in ieder geval met een mondkapje met een rookworst erop, dat lijkt me meer voor de hand liggend. Maar we wachten af….

Of heeft u een goed idee, stuur het dan naar redactie@dichtbijhetnieuws.nl Dan zorgen wij dat het doorgegeven wordt aan de organisatie ‘zwemmenindezevenhuizerplas’.

En wellicht krijgen we dan toch nog een frisse start van het nieuwe jaar.

Door Louis Bekker