Na de ‘Berenjacht’ nu op zoek naar de ‘Gluur Piet’

Zuidplas – In het voorjaar ontstond plotseling de ‘berenjacht’, een initiatief om kinderen te vermaken in coronatijd. Mensen hebben toen massaal knuffels van beren voor het raam gezet, zodat kinderen tijdens hun wandeling op ‘berenjacht’ konden gaan. Een groot succes in heel Nederland.

In Zuidplas heeft m-Schimk.nl nu met toestemming van de bedenkster (Els Rooijakkers uit Uden) van de ‘Gluur Piet’ en samen met de stichting Cupcakes voor Kids dit initiatief opgepakt om kinderen in Zuidplas in de Sinterklaasperiode onder corona een leuke activiteit te geven.

Van het bedrag van € 3,- voor de stickers van de Gluur Piet, die ze verkopen gaat een deel naar de Stichting Cupcakes voor Kids, die hiermee cadeautjes kopen voor mensen die het nu financieel zwaar hebben.

Landelijk biedt Peuteractiviteitenweb.nl in de Sinterklaastijd op basis van het ‘Berenjacht’ succes de ‘Gluur Piet’ aan. Een initiatief dat nu ook in Zuidplas door inwoners wordt opgepakt en wordt gekoppeld aan een goed doel. Kinderen kunnen de komende tijd daar op zoek naar deze ‘Gluur Piet’. Waar zal hij zich verstopt hebben?

Wil je lokale ondernemers en een goed doel helpen ga dan naar m-Schimk.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via redactie@dichtbijhetnieuws.nl