Grand Prix van Zevenhuizen terug van weggeweest: “een soort reünie”

Zevenhuizen – Na twee jaar afwezigheid werd eindelijk weer de Grand Prix van Zevenhuizen georganiseerd. Gisteren, traditiegetrouw zoals altijd op Hemelvaartsdag, kon menig autoliefhebber naar het dorp komen om zijn ogen uit te kijken.

De autocross bestaat al sinds de jaren zestig en is, naast het Oogstfeest, het grootste evenement van Zevenhuizen. Ieder jaar stelt autocross vereniging EZHACO een stuk land beschikbaar, waar vervolgens deelnemers vanuit het hele land naartoe komen. Ondanks dat het soms best hard waaide, had iedereen het enorm naar zijn zin. Organisator Henk was sowieso erg blij dat het dit jaar weer door kon gaan: “Je ziet alleen maar mensen die lachen en die het naar hun zin hebben. Na al die jaren komen ze weer samen en genieten ze, het is als het ware een soort reünie.”

Ook de coureurs konden niet wachten om eindelijk weer over het circuit te rijden. Een van deze mensen was Tim de Bruijn uit Nesselande, die meedeed in het stockcar-klassement: “Die adrenaline die door je lijf giert tijdens het rijden, is echt fantastisch.” We vroegen hem meteen naar tips voor mensen die ook heel graag mee willen doen, waarop hij simpelweg antwoorde: “Gewoon proberen en doen. Dan komt de rest vanzelf.”

Heb je de Grand Prix gemist, of wil je nagenieten van alle pret? Dan kan je terecht op de Facebookpagina van EZHACO of op hun website.