Bekijk de beeldbank van Historisch Centrum ‘Ons Verleden’

Foto: Stichting oud Zevenhuizen-Moerkapelle

Zevenhuizen – In deze coronatijd is het Historisch Centrum ‘Ons Verleden’ (OZM) in Zevenhuizen gesloten, maar kunnen we dankzij de databank van OZM toch via internet een kijkje nemen in de historie van Zevenhuizen, Moerkapelle en Oud Verlaat. De databank is in september 2019 opengesteld op internet en is begonnen met bijna 900 foto’s. Nu in mei 2020 is dat aantal toegenomen tot ruim 3400 foto’s. Wanneer het museum weer opengaat is nog niet bekend, maar de historische foto’s in de beeldbank zijn te zien via deze link op internet.

In de toekomst wil de stichting dit aantal foto’s laten groeien naar ruim 20.000, maar hiervoor verwacht men nog wel een flink aantal jaren nodig te hebben. Dit komt mede doordat men vóór een foto op internet geplaatst wordt, werkt aan een juiste en zo volledig mogelijke omschrijving. Daarbij merkt OZM dat ze veel nog niet weten. Is het jaartal of de datum wel juist, kloppen de persoonsnamen die er op staan? waar is de foto precies genomen? Etc.

U kunt OZM helpen door de reactiemogelijkheid bij een foto in te vullen en te zorgen voor een betere omschrijving. Samen wil OZM op deze wijze de geschiedenis van Zevenhuizen-Moerkapelle en Oud Verlaat voor het nageslacht vastleggen.

Voor meer info zie: www.oudzevenhuizenmoerkapelle.nl

Door Louis Bekker

Heeft u lokaal nieuws uit Zuidplas of omgeving?
Mail het ons via 
redactie@dichtbijhetnieuws.nl