Zuidplas biedt duurzaamheidslening nog twee jaar langer aan

Zuidplas – De gemeenteraad van Zuidplas heeft besloten om de Duurzaamheidslening vanwege het grote succes nog twee jaar langer te faciliteren. De Duurzaamheidslening is een lening waarmee inwoners van Zuidplas tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan de woning kunnen financieren.

Door de woning energiezuiniger te maken, bespaart men energie en wordt het leefklimaat in de woning comfortabeler. Tot 01-01-2024 kunnen inwoners van Zuidplas een Duurzaamheidslening aanvragen via: https://www.zuidplas.nl/duurzaamheidslening. Aanvragen worden op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Elke aanvraag wordt beoordeeld en voorgedragen op basis van beschikbaarheid van het budget. De hoogte van de lening bedraagt minimaal € 2.500 en maximaal € 15.000. De looptijd bedraagt 180 maanden. Dit bedrag kan bijvoorbeeld worden aangewend voor dakisolatie, vloerisolatie, nieuwe ramen.

Wethouder Jan Verbeek: “We merken dat veel inwoners gebruik maken van deze lening om hun woning te verduurzamen. Ik ben blij dat we de Duurzaamheidslening kunnen blijven aanbieden aan onze inwoners. Dit is soms net het steuntje in de rug dat nodig is om de volgende stap te kunnen zetten in het verduurzamen van de woning.”